Jag har läst och godkänner Köpvillkoren och Sekretesspolicyn Till Kassan Fortsätt handla Produkten är lagd i kundvagnen Lägg till i kundvagn

Hon gör Sverige rikare på entreprenörer

Oktober 25, 2017 0 Kommentarer

Hon gör Sverige rikare på entreprenörer

– Jag tänkte ”flyger det så flyger det”, säger Klara-Maria. 

Hon såg en möjlighet i sin blogg Entreprenörden och bestämde sig för att satsa. Ett år som enskild firma skulle hon ge sin idé. 

Hennes passion ligger djupt rotad i viljan att hjälpa andra.

– Jag brinner för entreprenörer och företagare som är så taggade på sina idéer att det lyser om deras ögon, förklarar Klara-Maria. 

Hennes syfte är att stötta entreprenörer och företagare och hjälpa personer som vill starta bolag men inte har kunskapen om ”hur, varför, när, på vilket sätt”. Klara-Marias mod lönade sig, resultatet har varit fantastiskt och det har gått så pass bra att hon kunnat göra om företaget till ett AB.  

Vem som helst kan inte bli entreprenör
Wonder Woman konferens Mottot för Maria-Klaras koncept är ”jag gör Sverige rikare på entreprenörer” och att titulera sig själv som entreprenör säger hon har blivit trendigt. Men hon är tydlig med att alla kanske inte har det som krävs.

Hon menar att hon ser entreprenörskapet mer som en ”livsgenre” där man måste ha passion för det man gör. Däremot tror hon att vem som helst kan vara företagare.

– För att jag ska se en person som entreprenör så vill jag se en passionerad, driven, modig och lite galen person. En egenskap som verkligen utmärker sig hos entreprenörer är att de ser MÖJLIGHETER och inte hinder. Oavsett vad som händer tänker de hur de ska lösa problemet istället för att bryta ihop och ge upp, säger hon.

Klara-Maria påpekar att man inte får glömma att personen bakom är minst lika viktig som själva idén. När man försöker sälja in sin idé till andra är det viktigt att man inte glömmer bort att vara sig själv.

– Tror man själv på sin idé och visar det för andra kommer det att snabbt smitta av sig. Därför är det bättre att visa vad man brinner för, vara ärlig och vara sig själv. Fastnar personerna för dig spelar det ingen roll hur bra idén är – det är personen bakom som räknas.

Egenskaper för att lyckas 
Klara-Maria sätter ständigt upp nya mål för sig själv. Vilka mål du har satt upp menar hon är avgörande för om du kommer att lyckas eller inte. Hur lång tid det tar för dig att komma dit beror såklart på vad du vill uppnå. Men oavsett vart du är på väg är det tre saker som du behöver enlighet henne; 

Självförtroende
Att utstråla en självsäkerhet för din idé gör att fler kommer att förstå att den är toppen.

Envishet
Alla har motgångar och ibland kan det kännas tungt i perioder men det är viktigt att inte ge upp. Uppförsbackar gör dig starkare. Oavsett hur tungt det kan kännas i vissa perioder är det viktigt att du inte ger upp. Uppförsbackar gör dig starkare. Kämpa!

Nätverka
I början kan det kännas fånigt och dumt att fråga andra. Men du kan inte allt och kommer aldrig att göra det.  För att spara din tid och energi – nyttja det du har.

Bli bättre på att mingla
Att mingla är ett utmärkt sätt att knyta kontakter på och är ofta en viktig bit i processen att starta ett företag. Men att nätverka kan få även den mest sociala personen att känna sig obekväm. Att bli bra på att mingla kräver träning, Klara-Maria har utbildat grupper inom mingel och har koll på hur man ska bete sig.

– Mitt bästa mingeltips är att inte stå ensam! De flesta personerna på mingel är där för att nätverka men har kommit dit själva eller är en grupp på få personer. 

Men det är viktigt att inte gå ut för hårt utan att känna av situationen.

– Man måste tänka att de flesta är där för att umgås och inte för att köpa tjänster/produkter. Utveckla en relation först under minglet sedan får du se vart det leder till.  

 

"Jag har blivit lurad på vissa avtal och annat för jag har tagit för givet att alla är goda"

 

Var inte naiv
Som nybliven entreprenör är du ett lätt byte för folk som inte alltid har ditt bästa i åtanke. Klara Maria berättar att det största misstaget hon gjort under sin entreprenörsresa är att ha litat på folk.

– Det låter nog ganska konstigt, men som ny och ung entreprenör nyttjas man väldigt fort. Jag har blivit lurad på vissa avtal och annat för jag har tagit för givet att alla är ”goda” dvs. att alla vill min idé väl. Men det är många där ute som gärna utnyttjar för att vinna själva. 


Bygg upp ditt självförtroende
Klara-Maria ser det inte som ett problem om man inte har med sig självförtroendet från början, hon tror istället att det är något som kan tränas upp. Vi återkommer till vikten av att sätta upp små mål och fira varje mål som uppnåtts. 

– När man firar de avklarade målen ser man att man verkligen gör skillnad och att det går, bara man vill. När man börjar bli mer självsäker kan man successivt öka målens storlek.

Hon tror också på att ha olika stärkande mantran som man kan repetera för sig själv. Det som fungerar för henne själv är att göra en Power Pose, ett knep hon fick lära sig av sina syskon.

– Det är en pose man kan göra innan ett viktigt möte där man samlar på sig med energi för att tro på sig själv. Det fungerar verkligen!

Det är lätt att smittas av Klara-Marias Entusiasm. Har du en idé och är sugen på att ta klivet ut och bli entreprenör? På hennes blogg Entreprenörden kan du lära dig mer om entreprenörskap och företagande.

I September anordnade hon även den nationella kvinnokonferensen Wonder Woman, ett utmärkt tillfälle att tanka inspiration, knyta kontakter och boosta självförtroendet bland coola kvinnor. Missa inte den nästa år.

Entreprenörden blogg

 
Också i Lifestyle

Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug
Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug

December 05, 2017 0 Kommentarer

Hon har gjort athleisure-stilen till sin egen och har skapat träningskonceptet "night fight". Men trots att träning alltid varit ett intresse var det inget självklart val för henne när det gällde yrkeslivet. Vi fick en pratstund med Alexandra om vad som driver henne och hur hon gick från toppjobb inom PR till toppbloggare för tidningen Elle.

Läs mer

Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”
Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”

Oktober 11, 2017 0 Kommentarer

Hon gjorde det som många bara drömmer om att våga. Vad andra tänkte och tyckte spelade ingen roll när Josefine Bengtsson lämnade karriären för att satsa helhjärtat på yogan. Idag driver hon en av Sveriges största yogabloggar.

Läs mer

Skippa dieten - Så ska du tänka kring kost och träning
Skippa dieten - Så ska du tänka kring kost och träning

September 12, 2017 0 Kommentarer

Hälsoutvecklaren Anno Eriksson vill att vi ska skippa dieterna och tänka långsiktigt. Här delar hon med sig av hur en typisk matdag kan se ut för henne själv och vilket som är hennes absolut bästa kostråd. Vi pratar även kolhydrater, IBS och hur man ska tänka för att lyckas med träningen. 

Läs mer