Jag har läst och godkänner Köpvillkoren och Sekretesspolicyn Till Kassan Fortsätt handla Produkten är lagd i kundvagnen Lägg till i kundvagn

6 motivationstips som får dig att komma igång med träningen

Augusti 14, 2017 0 Kommentarer

6 motivationstips som får dig att komma igång med träningen

Semestern är för de flesta över för denna sommar. Det kan hända att det druckits några fler glas vin än vanligt, ätits en lite större mängd godsaker och kanske har träningspassen bytts ut mot slappande i solstolen. Men nu knackar vardagsrutinerna på dörren och vi ska utvilade ta tag i alla krav och måsten igen. Många känner sig peppade att dra igång nya träningsprogram, köper hem nya snygga träningskläder och signar upp sig på gym medan det för andra kan vara svårt att finna drivkraften.

Någon som brinner för att motivera andra till att träna är mamman och entreprenören Lisa Wilborg. I hennes nystartade företag Power By Lisa erbjuder hon PT-tjänster online, utomhusträning och mammaträning. Lisa har många bollar i luften, förutom att driva företag och vara småbarnsmamma jobbar hon även heltid med marknadsföring på ett stort bolag. Dessutom är hon personlig tränare och gruppinstruktör. Men hennes passion ligger i träningen där hon själv sysslar med både löpning och styrketräning. Hon drivs även av utmaningar som tävlingar. 

Av Lisa's instagramflöde kan man tydligt utläsa att hon brinner för hälsa och träning. Hon tycker framförallt att träning är oerhört viktigt.

"Jag tror träning och styrka gör så mycket för oss i form av självförtroende. Att känna sig stark genom allt i livet", förklarar hon. "Hälsa för mig betyder harmoni på det personliga planet, och träning i alla dess former, men även utveckling rent personligt. "

Trots att Lisa inte tror på strikta, kalorifattiga dieter vill hon påpeka att kosten har en lika betydande del som träningen. "Om inte man äter bra kan man heller inte trycka på och få resultat. -det är bara att röra lite mer på sig så går man ner i vikt -är ju helt fel", säger hon. "Allt börjar med kosten men att finna glädjen i rörelse är även självklart en otrolig viktig del".

Att träningsmotivationen ibland kan tryta tror Lisa beror på att man inte riktigt har bestämt sig. "Och då menar jag bestämt sig på riktigt, man kanske inte riktigt har funderat ut sitt VARFÖR? varför gör jag detta? är det för yttre eller för mitt inre? det är viktigt att hitta den inre motivationen. Jag tror att vi glömmer av hur skön känslan är när man ställer sig i duschen efter ett träningspass, finns det en bättre dusch?"

6 motivationstips för dig som vill dra igång med träningen:

  • Hitta ditt varför? ingen annans varför, utan DITT varför, bestäm dig, skriv ner ditt varför.
  • Sätt realistiska mål och följ en plan, är du en "latmask" måste du ha en plan! (vilka pass/dagar/tider du tränar) TA HJÄLP AV PT!
  • Hitta en träningsform som du faktiskt tycker är kul. 
  • Involvera dina närmaste och säg till dem att peppa och stötta dig och att du vill göra en förändring. 
  • Lämna känslorna i ryggsäcken: vi känner efter så mycket, det är regn, det är mörkt, jag är trött osv. Ta känslorna och stoppa dem i ryggsäcken och bara GÖR det,
  • Tänk om du någonsin har ångrat ett träningspass?

Lisa förklarar att trots att det finns så många fördelar med träning så kan inte ens hon motivera den helt omotiverade. "Man måste själv vilja en sak för att få det att hända. Som jag brukar säga till mina PT kunder. EGET Ansvar. Jag håller er i handen dock kan jag aldrig träna för er." 

Lisa tycker också att det kan vara en bra sporre att unna sig andra saker än sötsaker. 

"Snygga och funktionella träningskläder är viktigt för mig och något jag unnar mig efter tex uppfyllt mål", säger hon.

motivation träning
Lisa i outfit ifrån Beyond Yoga

Om du är intresserad av att ha Lisa som coach kan du kika in på Power By Lisa. Du hittar henne självklart också på instagram för fler motivationstips.
Också i Lifestyle

Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug
Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug

December 05, 2017 0 Kommentarer

Hon har gjort athleisure-stilen till sin egen och har skapat träningskonceptet "night fight". Men trots att träning alltid varit ett intresse var det inget självklart val för henne när det gällde yrkeslivet. Vi fick en pratstund med Alexandra om vad som driver henne och hur hon gick från toppjobb inom PR till toppbloggare för tidningen Elle.

Läs mer

Hon gör Sverige rikare på entreprenörer
Hon gör Sverige rikare på entreprenörer

Oktober 25, 2017 0 Kommentarer

Det kan kännas skrämmande och svårt att ta klivet ut och bli entreprenör. Det har 26-åriga Klara-Maria Mach erfarit och ägnar sig nu åt att hjälpa andra. I år har hon lagt fokus på att stötta fler kvinnor och studenter. Men kan vem som helst bli entreprenör? Vi har pratat med Klara-Maria om vad som krävs, vilka misstag man ska undvika och hur man blir proffs på att mingla.

Läs mer

Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”
Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”

Oktober 11, 2017 0 Kommentarer

Hon gjorde det som många bara drömmer om att våga. Vad andra tänkte och tyckte spelade ingen roll när Josefine Bengtsson lämnade karriären för att satsa helhjärtat på yogan. Idag driver hon en av Sveriges största yogabloggar.

Läs mer